lauantai 23. toukokuuta 2009

Korallin puna

Kiitos kaikille kommentoijille neulepläähin hoitovinkeistä!
yhteenvetona:
- totaalitauko ja / tai muuta mukavaa tekemistä, kunnes neulominen alkaa taas maistua.
-"sinnillä loppuun"- tyylinen valmiiksi saattaminen, joka taittaa taudin selän.
- hauskuuden muistaminen, mm. kivan langan avulla inspiroituminen.

Kahta ensimmäistä neuvoa sovelsin, ja ompelin puuttuneet napit Millefiori cardiganiin. Ja tässä tulos luonnontilassa:
Millefiori cardigan, Interweave Knits spring 2009
Lanka: Novita Tennessee, about 420g
Puikot: 3,5mm

Tässä neuletakissa on sitä jotain. Vähän hassut, erilaiset pitsit. Napit. Kesäinen väri.
Lankana Tennessee vaatii neulojalta paljon - lanka halkeilee helposti ja käsialan epätasaisuus näkyy armotta. Se oli kuitenkin edullinen ja helposti saatava vastine alkuperäiselle Rowanin Milk cottonille - joka olisi kyllä mielenkiintoinen tuttavuus.

Ohje on selkeä, mutta vaatii lehmän hermoja, sillä sanasta sanaan tehtynä viimeistelyä tulee paljon.Uhkarohkeille / itsevarmoille/ jännitystä kaipaaville voin suositella tekemään nappilistat suoraan mallin mukaan. Minä en viitsinyt.
Alkuperäisessä nappilistat neulotaan resorin matkan verran yhdessä, silmukat jätetään odottamaan ja sitten etukappaleiden valmistuttua tehdään sekä napinlävet että nappien kiinnitys. Kun neuloo nappilistat erikseen ja ompelee ne kiinni, on suuri riski saada epäsiististi vinkuroiva lista. Jostain syystä siisti neulejälki katosi näissä pikku listoissa, ja purin ja neuloin noin miljoona kertaa uusiksi. Koska lisäsin neuleeseen pituutta, tein sitten lopulta listat erikseen. Mutta nappeja en uskaltanut laittaa samalla kerralla, ompelin ne kiinni jälkikäteen.Tiuhassa oleva rivi nappeja on yksi suosikkijuttujani: jotenkin söpön vanhanaikaisen näköistä!Tässä lähikuva taas kerran tuskien kautta syntyneestä hyvästä jäljestä:joskus on merkitystä, poimiiko silmukat ja neulooko ne seuraavalla kerroksella, vai poimiiko ja neulooko saman tien. Tässä kokeilin molempia, ja ehdottomasti siistein ratkaisu on nostaa ja neuloa heti.Ja vielä yksi yksityiskohta, joka on vallan mainio: pyörönä neulottu hiha! Tennessen vahvuisesta langasta ei saa ihan niitä ohuimpia saumoja. Päälle puettuna tämä hiha on tosi mukava eikä hierrä.

Joten tässäpä tämänkertaiset. Taistelen edelleen sitkeästi edellisen postauksen kesksneräisten kanssa...

7 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Jotenkin sellainen 40-lukulainen fiilis - tykkään! Ja tykkään minäkin tiheistä nappirivistöistä. Pyörönä neulotut hihat ovat ihan ehdoton juttu, aion jatkossa välttää perinteistä tyyliä.

Nasti kirjoitti...

Kiva, etenkin nuo pitsit on hauskannäköiset! Mullakin ois 900g Tennesseetä pyrkimässä puikoille... Saapas nähdä meneekö mulla hermot sen tekeleen kanssa.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Kiva takki, nuo pitsit näyttää ihan virkatuilta ja väri on ihana. Minä taas tykkään ****************** (Nöpö käveli just näppiksen yli) neuloa hihoja kahdella puikolla, ihan mielikohta neuleissa.

Heleena kirjoitti...

Ihana se on! Hyvän värinen. Aloittelin Tenneseestä kutomalla huivia ja pärvöötin kun jälki oli hirveää. Aloitin uudelleen tarkasti vartioiden.....

WeirdRockStar kirjoitti...

Kuinka kaunis! Ihana tuo pitsiosio ja väri on herkullisen marjaisa.
Tenessee on kiva lanka, kestää käytössä mielestäni hyvin mutta neuloessa ihaisee kädet rutikuiviksi.

Satu kirjoitti...

En ole uhkarohkea enkä itsevarma ja jännitystäkin on muissa asioissaihan riittävästi. Sinä kuitenkin onnistuit urakassa. Hienoa!

Villasukka kirjoitti...

Couldn't agree more! Vuosi loppui tänään, justiinsa. Ensi vuosi alkaa elokuussa. Tämä aika tässä välissä on.... väliaikaa? Mutta tämä ei oikein kuulu kumpaankaan vuoteen. Hyvää lomaa!