maanantai 18. toukokuuta 2009

Neuleplääh-tartunta

Neuleita klo 12 eteenpäin: Trellis& keyhole tank, Lily of the Valley scarf, Kiila-sukat.

Nappeja vaille jo viikon ollut Millefiori Cardigan.


Mitä yhteistä on näiden kahden kuvan neuleilla?

No tietenkin keskeneräisyys. Ja näkeehän tuosta silmälläänkin muutakin yhtäläistä... Olen jostain saanut kevätflunssan sijaan neuleplääh-tartunnan. Neuleita kyllä teen, mutta sitä tekemisestä saatavaa hyvää oloa ei ole eikä tule. Diagnosoin itselläni neulepläähin seuraavien oireiden vuoksi.

Lily of the Valley -huivia olen tikuttanut jo pitkään, vähän kerrallaan vain, sillä sen mallikerta on niin helppo, että se on puuduttava. Lopetan, kun olen sanut langan käytettyä... tai näin olen sopinut itseni kanssa. Mutta kun ei vain tule valmista.

Millefiori vain unohtui, kun aloin näpräämään muuta. Jaana sen arvasi tuolla aikaisemmin oikein! Mutta joku estää laittamasta nappeja muuten täysin valmiiseen neuleeseen. Ehkä se on atavistinen pelko epäonnistumisesta... että sitten pitää sovittaa, ja jos se onkin pettymys, niin harmittaa. Nin tai näin, välttelen loppuun asti tekemistä.

Kiila-sukat ovat Ravelryssä Yarnissiman tarjoamina yllätyssukkina, neuloin aina vihjeen pois heti, joten sitten sukka odottaa seuraavaa viikkoa... ja koska lanka oli jo kerällä, en voi tehdä toista sukkaa ennen kuin 1. sukka on valmis. Viimeinen vihje tulee perjantaina.

Trellis& keyhole tankia olen katsellut "sillä silmällä" Interweaven sivuilta, joten laitoin sen heti puikoille lehden tultua. Ja mikäs sitten estääkään muiden neuleiden valmistumisen, kuin uusi neule?

Tämä on ensimmäinen vakava neuleplääh-tartuntani, joten kysynkin, miten te kanssanuelojat oletta päässeet yli? Pitäisikö pitää pitkä luova tauko ja harrastaa vaikka puukäsitöitä vaiko vain painaa tahdonvoimalla työt loppuun?

8 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Sekä että. Ensin sopivasti taukoa, sitten pakolla jotain valmiiksi. Se jokin tod.näk. on kuitenkin erinomaisen onnistunutta (kaikista pahoista aavistuksista huolimatta), joten into palautuu. Joskus tosin äärimmäisen ihkulanka tai mielettömän ihana uusi malli saattaa myös palauttaa innon...

Mulla into varmaan palautuu tän viikon jälkeen. Tänään lukion 2. ra koe. Huomenna 8lk ra koe. Ke lukion 1. ra koe + lähihoitajat en + datanomi en + levyseppä 2xen (siltä on syksyn koe suorittamatta - minä en pitänyt sitä kurssia, joten koe on... jotain), pe vielä 7lk en koe. Ensi viikolle ei jää enää kuin lukion ENA3. Loma....... Ei millään jaksaisi.

Iina Kraak kirjoitti...

Minä ajattelen niin, että tämä on kuitenkin harrastus. Harrastuksen kuuluu olla kivaa eikä pakkopullaa. Joten jos ei huvita neuloa, niin en neulo. Kyllä se sitten aina jossain vaiheessa alkaa sujua ilman pakottamisia. :)

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Vai on täällä ikäviä oireita. Neuletohtori varmaan suosittelisi parin päivän lepoa ja neuleiden laittamista tyystin pois näkyviltä. Lyhyttä ja tehokasta hoitoa kuitenkin, mutta keskiviikkona voi jo varovasti aloittaa neulomisen mieluiten vertaistukiryhmässä. Tapaamisiin!

Kaisa kirjoitti...

Suosittelen luovaa taukoa. Kun pari viikkoa teet ihan jotain muuta josta MYÖS pidät, niin kyllä se siitä!

Miia-Rebekka kirjoitti...

Mulla on aika ajoin neuleplääh ja silloin oon pitänyt taukoa. Oon tehnyt kaikkea muuta.. siivonnut, katellut leffoja, surffaillut netissä, lukenut kirjoja jne. ja sitten varovaisesti lueskellut neuleblogeja ja Ravelryä ja yhtäkkiä se into on sitten iskenytkin takas.

Tällä hetkellä oon kylläkin aika huono neuvomaan, koska mullakin on jonkin sortin neuleplääh. Tekis mieli neuloa jotain, mutta kun mikään malli tai mikään lanka ei juttele mulle.

villamokka kirjoitti...

Apinan raivolla keskeneräinen työ valmiiksi! Kunnon luterilainen työmoraali kehiin, sitten on niiiiin hyvä mieli ja voikin alkaa etsiä uutta kivaa mallia ja/tai lankaa.
Tää toimii...

Satu kirjoitti...

Hekku tekee puuduttavaa työtä vartin joka päivä. Hitaasti mutta varmasti riippakiviksi muuttuneet työt tulee valmiiksi.

Mua pläähhittää se, että oon päättäny tyhjentää hiukan varastoja. Mikään lanka ei tunnu olevan sopivaa mihinkään mielenkiintoiseen. Pihatyöt vievät sitten oikean ajan kokonaan. Että spekulaatiotahan saa harjoittaa vapaasti,aikaa ei kumminkaan nyt ole.

P.S. Ostin sen neulekirjan,jota kadehdin sulta. Siitä tekisi mieli toteuttaa jotain. Taipuisikohan Paksu Pirkka mitenkään palmikoihin? Sehän on tarkoitettu kirjoneulelangaksi.

AnneM kirjoitti...

samaa mieltä kuin muutkin, vähän taukoa, vähän jonkun pakkopullan tikutusta, ja sitten vaikka aloitta jonkun uuden työn ;) Kyllä se into palaa.