maanantai 19. lokakuuta 2009

Bloggaajan maanantai

Millainen on neulebloggaajan maanantai? Töistä on hädin tuskin ehditty kotiin, kun pitäisi lähteä kauppaan ruokavarastoa täydentämään. Vihdoin hovikuvaaja on kotona ja uudet sukat pitäisi kuvata. Ulkona on vielä hiukan valoisaa, jotan ei kun sukat jalkaan ja sopivaa taustaa etsimään. Niinpä sitä seisoo puskan edessä ennen kauppaan lähtöä farkun puntit käärittyinä samalla kun kuvaaja hakee sopivaa sommitelmaa, ja ohikulkijat katselelvat että "mitä kummaa tuossa taas touhutaan?"No tietenkin kuvataan Virallisia Messusukkia, lanka saatu lahjoituksena Tapion Kaupalta. Malli oma, suunnilleen niin, että kärjessä oli 12s, lisäykset joka kerroksella kunnes silmukoita oli 60. Tiimalasikantapää, pohkeessa sovitus ja lisäys aina tarpeellisin kohdin. Puikot 2mm.
Lanka on Regia Hand-dye Effect, ja käytin 100g kerästä muutamaa metriä vaille kaiken. Tätä lankaa oli parasta neuloa näin pienillä puikoilla, sillä nyt sukan pinta on hyvä ja tiivis. Lanka on kerällä höttöä jota kiertää musta säie, joka pitää langan kasassa. Tiivis neulepinta on siis vain eduksi. Sukat ovat tosi kivan väriset ja sopivat kuin valetut.
Ja neulojan maanantai jatkuu kotona pakollisten kuvioiden ( kassien purkaminen, ruoanlaitto, siivous) jälkeen: Laitetaan lahjaksi neulotut sukat miehen jalkaan ja kuvataan nopeasti ennen kuin mallilla menee hermot.
Tässä miehen sukat Novitan ohjeella, lankaa kului hiukan yli 1 kerä Seiskaa. Jos olin neulonut varret hiukan lyhyemmiksi, lanka olisi varmasti riittänyt. Nyt jouduin ostamaan uuden kerän. Kamera vääristää hiukan väriä joka on raikas vihreä. Kivan näköiset, aika perussukat joita tiedän sukkien saajan arvostavan.

Loput maanantai-illasta voisi käyttää sitten uusimman projektin kimpussa - jos tässä ehtisi vaikka vähän neulomaankin?Mitenkähän teillä muilla on maanantai mennyt...

5 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Kiva tietää, että pienet puikot tuolle Regialle. Ja maanantai-ilta vai - no, aineita lukiessa tietenkin ;)

outi kirjoitti...

Siis mä en ole neulonut tänään mitään. Ainoa kesken ja työn alla oleva on virkkaustyö, jota olisi tarkoitus vähän pukata eteenpäin, kun koneelta ennätän. Ruokaa on laitettu. Meillä oli keijujen eväsretki keittiössä. Söivät prinsessakeksejä.

kaisa kirjoitti...

Maanantai on aina maanantai. Tosin kun pääsee iltaan, päivä paranee. Eilen maanantaina odotti pakettikortti, Wollmeiselta lähetys postissa. Joten tavallista parempi maanantai.

Villasukka kirjoitti...

Koulukuvaaja ottaa pyydettäessä myös passikuvia samalla kertaa (sekä oppilaista että henkilökunnasta). Meidän kuvaaja vaan ei mielestäni ole mitenkään taitava ja minun naamani mitenkään tyylikäs, joten lopputulos on varmasti ihan kauhea...

Flikka kirjoitti...

Hienoja sukkia, tuo Regian lanka on kyllä ihanaa. Mun maanantaini meni kehräyskurssilla ja Vaasaan palailufiiliksissä. Nähtiin Seinäjoen messuilla, vierailtiin Vaasan neulekahvilan porukalla teidän osastolla sunnuntaina.