sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Pikkupaloja

Jos tämä olisi ruokablogi, nämä olisivat hors d'oeuvres, eli pääruokien lisäkski tehtyjä pikkuruokia.Terapialappusisita tuli tällaiset somat tossut. Ohje on Maija Paavilaisen kirasta Virkkaa neliöitä - kauniisti kuvattu pieni kirja, jossa isoäidin neliöt taipuvat jopa huovutetuksi huiviksi asti. Lankana on Seiska Veikka, kukkasessa Polkka.Koko noin 36-38, nämä tossut on tehty joululahjoiksi.Normaalisti en hullaannu murretuista sävyistä, mutta tämä Dropsin Alpakka Poppelista oli niin lämpimän oloinen, että siitä oli pakko tehdä pienet hansikkaat. Malli on Ysolda Teaguen Veyla, puikot 2,5mm. Lisäsin näihin kämmenkkäisin lyhyet sormet, sillä pehmeä neulos rullasi kämmkkään koko ajan kädestä pois. Lankaa jäi yhdestä kerästä vielä hiukan ylikin. En uskaltanut kokeilla onneani enempää ja neuloa täyspitkiä sormia.

Värväsin kyläilevän ystävän malliksi näihin kuviin - oli muuten erittäin miellyttävää itse kuvata omia neuleita - ja mallilla oli ilmiömäiset poseerauskyvyt.Lankavarastosta löytyi penkoessa kerä Dropsin Lin-lankaa. Ostettu kesällä Tapiolta, koemielessä. Hitaana puolihämäläisenä sain ahaa-elämyksen vasta nyt ja neuloin tiskirätin Suuren Käsityölehden kesänumeron l. Lanaknitsin ohjeella. Lankaa kului tähän noin 20x 20 cm rättiin 3,5mm puikoilla vain 25 g.

Seuraavaksi toisen messusukan kimppuun...

5 kommenttia:

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Ihania töitä!

Minna kirjoitti...

Mielettömän kauniit nuo kämmekkäät, kuin korut.

Sipi kirjoitti...

Neliöt taipuu moneksi-söpöt tossut :)
Kämmekkäissä on tosi kaunis malli ja varmasti alpakasta tehtynä ovat myös lämpöiset :)

Elios kirjoitti...

Oi, ihania töitä. Tykkään erityisesti noista tossuista.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

kiitos kaunis! Tossut ovat siinä kirjassa upeat - oli pakko kokeilla. Ja hyvin toimi! Veylan kaunis pitsi jää alpakan pörrön takia vähän piiloon; sekin on kaunis ja halpa malli.