tiistai 24. marraskuuta 2009

Pienten juttuja


Marraskuu. Mitäpä siitä voi sanoa? Tuntuu kuin koko universumin määrä pimeyttä painaisi päällä ja kiire töissä ja kotona on saavuttanut legendaariset mittasuhteet. Tuntuu että ei oikein ehdi eikä huvitakaan neuloa. Siitä huolimatta että uusia lehtiä ja malleja puskee joka tuutista. Blogihiljaisuuteen on oma osuutensa myös lahjaneulonnalla.


Lukijat, olisiko teillä hyviä vinkkejä millä tämän lelun/tyynyn täyttäisi? Ohjeessa sanotaan " wool fiber" oletettavasti hahtuvaa/ villakikkaroita? Epäilen että aito lampaan haju ei oikein miellytä saajia. Onko kangaskaupasta ostettavalle polyesteritäytteelle muita vaihtoehtoja? Jos ompelisi kankaasta muotoon sopivan pussin ja täyttäisi sen sahanpuruilla? Tulisi ainakin jämäkkä :-)

Olen kovin ihastunut Ysolda Teaguen Whimsical Little Knits 2 - kokoelmaan. Mieli tekisi neuloa melkein kaikki pikkuneuleet kokoelmasta! Veylat olen jo neulonut ja nyt työn alla on tämä hassu orava. Lanka on kaksinkertainen Järbon Vinga: se on hiukan meleerattua ja akryyli/ villasekoitteena sopivan hintainen ja laatuinen tällaiseen työhön. Nyt työ on tyssännyt, sillä minulla ei kotona taida olla sopivaa täytettä. Joten jos sinulla, lukija, on kokemusta niin laita vinkki kommentteihin. Lelu pitää täyttää nyt ennen kuin häntä neulotaan loppuun.


Ja taas prosessineuloja poikkeaa polulta: viidakkorumpu kertoi erään pienen tytön nuken olevan vaikka lämpimiä sukkia ja lapasia. Hiukan penkomista vanhojen SK kansioiden parissa, ja ohje löytyi. Koko siis noin vauvanuken, lanka 7 veljestä. Miksi ihmeessä muuten vauvanukkejen vaatekokonaisuudet on tehyt jostain Lanett- tyyppisestä langasta 2mm puikoilla? Asukokonaisuudessa on aika kova työ.

Niin, olenhan minä joskus marraskaamoksesta huolimatta jaksanut laittaa silmukan toisen viereen. Nämä langat saivat lisää kavereita ja niiden kohtaloksi tuli villapaita, eikä pipo. Ohje on vanha ja muokkailen sitä hiukan. Katsotaan, sanoi lääkäri.

1 kommentti:

Krista kirjoitti...

Jos tuon oravan täyttö on vielä ajankohtaista, niin trasseli on melko toimiva täytemateriaali/vaihtoehto polyesterivanulle.