torstai 29. syyskuuta 2011

Quintet

Malli: Quintet, Melissa Wehrle, Twist collective spring 2011
Lanka: Drops Karisma, harmaata noin 350g, 4 kuvioväriä alle 1 kerä kutakin
Puikot 4mm pyöröt
Fiilis: Kuinka tämä kiinnitetään?

Jo kevätkesällä Twistin ilmestyttyä tykästyin tähän malliin. Syynä lienee ollut iki-ihanat raidat ja raikkaat värit. Niinpä ostin Tapion kaupasta kesäreissullani hyvinkin esikuvansa näköiset langat. Tismalleen samanalaista ei tullut, sillä Karismasta ei löydy intensiivistä violettia, mutta lähelle kuitenkin.

Olen siinä mielessä tylsä neuloja, että olen joskus liiankin uskollinen alkuperäiselle mallille. Uskokaa tai älkää, tätä mallia varten minulla oli 7 eri raitaväriä, mm. oranssia ja keltaista. Lopulta kuitenkin päädyin tähän raikkaan viileään yhdistelmään.

Malli on hyvin suunniteltu ja mukavuutta siinä lisäävät raglanin keskelle tehtävät lisäkavennukset - näin vaate pysyy paremmin yllä. Etukappaleet kun myös painavat jonkin verran. Olen koekäyttänyt tätä takkia nyt töissä useamman päivän, ja hyvin menee.
Pisän sitä useimmiten ylhäältä suljettuna- toinen etukappale on vain ujutettu hiukan vastakkaisen hihan puolelle, siellä ei ole erikseen kiinnitystä.

Karismasta tehtynä tämä on vähän esikuvaansa painavampi, mutta toki tätä pitää myös liepeet auki. Se hyvä puoli tässä on, että lämmönsäätely käy käden käänteessä. Lyhyemmät hihat ja suht avara pääntie eivät myöskään lisää kuumuutta.

Neuleretriitti, kylmenevät kelit ja syksyn mallien runsaus ovat saaneet pahan neulekuumeen aikaan. Palataan taas pian, kun saan mm. lehtihuivin viimeisteltyä - ehkä siinä vaiheessa osaan jo rajata montako neuletta minulla on parhaillaan vaiheessa? Mieleni tekisi näet aloittaa heti ainakin 3 projektia...

6 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Ihana neule ja upeat ovat myös nuo edellisen postauksen kädenlämmittimet!

Mie tykkään kovasti tämmösistä neuletakeista, mutta en oikein itse osaa niitä käyttää, joten on jäänyt tekemättä. Menetän aina hermoni, kun en oikein tiedä, että miten ne kuuluis kiinnittää fiksusti :D

outi kirjoitti...

Siellähän on hyvä meininki! Oikein kateeksi käy niin jo valmistuneiden kuin vaivaavan startiitiksenkin puolesta. Ja töissäkin olet ollut? Eli asiat ovat lähteneet rullaamaan mukavasti sen jälkeen, kun olimme nokatusten. Hyvä!

-sanna- kirjoitti...

Siitä tuli kiva. Tuo nurja puoli näyttää hyvältä, vaikka epäilitkin tuota raitojen suuntaa.

Marika kirjoitti...

Siitä tuli kyllä kiva ! Erityisesti minusta tuossa kuvassa, jossa takki on auki, sen malli on edukseen.

Soile kirjoitti...

Sait siis pääteltyä ne kaikki langan päät :)

Sun pittää askarrellapaskallerra joku kiva rintarossi tuohon ratkaisemaan kiinnitysprobleemit?

ArualMaria kirjoitti...

Nätti! Mulla meinaa kans tulla ongelmaksi vähänkään erikoisemmissa malleissa se käyttö, miten sitä pidetään päällä... :-D