tiistai 4. lokakuuta 2011

Annoin pikkusormen, se vei koko käden...Tämän piti olla helppo, vasurilla neulottava juttu. Otetaan varastosta löytyvät kiekot Istexin Plötylopia ja neulotaan Zimmermannin uudesta kirjasta lämmin pieni pusero. Ainaoikein.

Kuten Top gearissa usein kysytään " How hard can it be?" Vastaus onkin - yllättävän hankalaa. Vaatii kaiken huomion hetkittäin. Hitaampaa kuin osasin kuvitella. Mutta ei vain voi laskea käsistään, kun vauhtiin pääsee. Onneksi vauhdin katkaisee ja maan pinnalle palauttaa katkennut säie. Tasaisin välein. Eikä ensimmäinen kappale mitään opettanut: toisessa kappaleessa säie on katkennut useammin kuin ensimmäisessä...

Tämä islantilainen saaga jatkuu pian, kun jännästi muotoillut kappaleet yhdistetään silmukoimalla ja sen jälkeen neulotaan hihat ja kaula-aukko. ( En vieläkään saa joka kerralla silmukoitua siistiä sileää. Tällä kerralla simukoidaan ainaoikein - kappaleet toisiinsa - hahtuvalla. Saa nähdä miten prosessinulojan tässä käy.)

11 kommenttia:

mokkakissa kirjoitti...

Juu, tuo tiedetään... kun on tottunut kiskomaan lankaa... Siis mistä kirjasta tuo on? Vaikuttaa hermoja lepuuttavalta hommalta (sarkasmia) ja mullakin on kaapissa hahtuvaa.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Mokkakissa: joo, pieniä yllätyksiä on tullut :) Kirja on Knit one, knit all.

-sanna- kirjoitti...

Jännityksellä odotamme lopputulosta.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Sanna: jännityksellä - vai kauhulla? :D

outi kirjoitti...

No mutta! Ihan huimaa hahtuvasta neulottava pusero. Mulla on täällä pyörinyt hiljokseen hahtuvatumpputehdas; neulon ja huovuttelen niitä pukinkonttiin ja olen todella noitunut katkeilevaa säiettä. Olen ajatellut, että onneksi huovutan; mitä maailmassa niistä muutoin tulisi. Mielenkiinnolla jään odottamaan. Millä puikkokoolla neulot?

Minna kirjoitti...

Voi jestas! Sun käsissäs tuosta kyllä tulee mahtava, veikkaan. Itse en uskalla unelmoidakaan hahtuvan silmukoimisesta, hui!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Outi: En ole juuri hahtuvasta neulonut - nistä piti tulla tosin alun perin kirjoneule :D Puikot ovat 4mm
Minna: No, paljastan kaiken täällä blogissa, kävi miten kävi ;D

Krista kirjoitti...

Minäkin olen muutaman kerran pyöritellyt tuollaista kiekkoa kädessäni ja todennut, ettei taida olla mun juttu.
Näköjään olin ihan oikeassa... =D

Kovasti odotan mitä hienoa saat aikaiseksi.

sanna kirjoitti...

Minä näin otsikon ja ajattelin, että nyt se Mari on päässyt kehräämisen kanssa vauhtiin :)

Noh, kaunis on neuleestakin tulossa, joten ei tämä turha vierailu ollut ;)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Koo: noh, tämä on yhtäältä helppoa, toisaalta vaikeaa. Neulon yksinkertaisella säikeellä.
Sann: ikävä tuottaa sinulle pettymys :) Pitäisi löytää se itseluottamus, joka kestää sen että ei heti osaa jotain uutta :D

Kaisa kirjoitti...

Olen joskus silmukoinut villahousujen saumaa kaksisäikeisellä hahtuvalla ja sekin oli aivan tuskaista kun säie meni koko ajan poikki. Toivottavasti onnistut paremmin! :)