maanantai 25. kesäkuuta 2012

Cinnie


Malli: Cinnie, pitkä versio
Ohje ostettu Chic knits, tekijä Bonne Marie Burns
Lanka: Drops Muskat, väri 76. Menekki 36" kokoon 355g
Puikot: Oliskohan olleet 4mm? 
Fiilis: Joko tätä tarkenee käyttää?


Bongasin Cinnien Ravelryn uusien mallien feediä seuraillessa. Olen aikaisemmin neulonut Chic Knitsin ohjeella kivan, modernin palmikkohupparin ja jaksan aina ihailla malliston kivoja ideoita. 

Cinnieen minulla oli jujuna tehdä farkun väriin sopiva, t- paidan tai trikootopin päälle heitettävä kesäjuttu. Jos on oikein lämmintä, ei ihonmyötäinen nakinkuori ole se kaikkein mukavin asu - sitä kaipaa vähän peittävyyttä joskus! Siihen tämä sopii hyvin. Ohjeessa on myös  lyhyt, boleromainen versio, se voisi olla aika kiva lisä kaappiin myös.  Minusta tämä malli on niin nätti, että sopisi myös kesämekon tai juhla-asun pieneksi peitteeksi, sopivassa värissä tietenkin. 


Neule aloitetaan takaa keskeltä pystyn kaiteleen neulomisella. Sivut tehdään yksi kerrallaan, pomitaan silmukat kaitaleesta ja sitten luodan etuosan silmukat. Alaosan silmukat poimitaan seuraavaksi ja neulotaan helma, kaiken kruunaa resori eteen. 
 Mallineuleet ovat tosi kivat, erittäin helpot painaa mieleen. Niinpä pitsin neulominen on varsin leppoisaa. Mitä nyt puuvillalanka ottaa vähän käsien päälle, sama juttu on työn alla olevassa pellavasekoite- neuleessa. Onneksi ei sentään tule kädet niin kipeäksi, että ei voisi neuloa lainkaan! 

Muskatin voisi hyvin korvata Novitan Tenneseellä, mutta kuulin huhun, että Tennessee poistuu Novitan valikoimasta! Lukija, osaatko vahvistaa tai kieltää tätä? Tuntuu, että Tennesee on ollut "aina" Novitan kesälaaduissa. Ikävä kyllä epäilen vahvasti että sen korvaava lanka on askel alaspäin - mutta sen toki näkee sitten joskus tulevaisuudessa. 13 kommenttia:

-sanna- kirjoitti...

Tennessee on Novitan lankojen aatelia, kurjaa jos se lopetetaan.
Tosi kaunis neule!

berenike kirjoitti...

Upea neule, tykkään tosta selän keskipaneelista tosi paljon :)

KahviKaneli kirjoitti...

Tykkään!
Mutta ei tarkene - vielä :O)

outi kirjoitti...

Huhhuh! Upean neuleesi ihastelu vaihtui tyrmistykseen; Tennesseen lopetus olisi aivan älyvapaata. Noista Novitan peruslangoista, jotka eivät siis vaihdu myötäänsä muuten kuin värien puolesta, Tennessee on ollut listallani ainoa, jota olen tykännyt neuloa tai virkata. Ja epälen samaa kuin sinäkin: tämä tuskin on käänne parempaan. Turskatti.

Neulisti kirjoitti...

Onpa upea kesäneule!

Morgaise kirjoitti...

Tennesee on kuulema tosiaan loppumassa, mutta Tapion kaupassa on Tennessee alennuksessa 2,90/ kerä. Allekirjoittanut ainakin tekee hamsteritilauksen, vaikkei periaatteessa saisikaan ostaa lankaa...

Ladetsu kirjoitti...

Katoin tätä jo Ravelryn puolella, todella kaunis neule! Ja ihanan kesäinen. Laitoin tämän mallin ja yhden toisen jononi jatkeeksi. :)

On aika yllättävää, että Tennessee on loppumassa.

Sanna kirjoitti...

Onpa kivan näköinen neule, kauniita kuvioita!

Kaisa kirjoitti...

Kaunis neule!
Tuo rakenne on tosi mielenkiintoinen.

Heidi kirjoitti...

Sangen tyylikäs kesäneule! Pidän mallineuleiden koristeellisuudesta ja sanoinko jo, että värikin on vallan ihana :) .

Tess kirjoitti...

Upea neule. Selkäpuoli näyttää tosi kivalta. On varmasti mukava kesäneule, jos siitä kesästä nyt sitten pääsee edes kunnolla nauttimaan. Tänne pohjoiseen lupailtiin jopa lumisadetta...huoh.

Ei ole tosi, että lopettavat Tennesseen. Ainoa lanka, josta olen tykännyt ilman minkäänlaisia kitinöitä. Vähän outoa, mutta Novitan toimintamallit ovat olleet vuosikausia ihan käsittämättömät mun silmissä. Hyvät tai kohtuulliset langat pois listoilta ja tilalle sitä sun tätä sekundaa. Tennesseen tilalleki tulee tietty jotain kuraa. Pyh, pyh ja pyh. Menee sitten neki rahat Dropsille. Ne sentäs tietää mitä tekee.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiitoskia yhteisesti kaikille! Tämä malli on tosi kivan näköinen ja hauska neulottava -sitä voin suositella lämpimästi jokaiselle kiinnostuneelle! Yhdellä hinnalla saa kaksi versiota,sekin on plussaa.

Kävin Novitan Neulomossa tarkistamassa tilanetta. (Kas kun muistin, että pääsen sinnekin lukemaan.)

"Kysy Novitalta" - osiossa löytyikin sitten vahvistus asialle, aivan kuin Morgaise tuossa ylmpänä kertoikin.
Tennesseehen ei tule uusia värejä, ja sitä on vielä saatavilla kaupoissa. Keväälle 2013 tulee jokin uusi lanka, mutta siitä ei sitten sen enempää kerrottu.

Ei voi kuin elää jännityksessä... ja odottaa mitä tuleman pitää.

Sipi kirjoitti...

Hieno neule, erilainen :)