maanantai 4. kesäkuuta 2012

Kolea ja vähäluminen

...se suomalainen kesä, nääs. Tarvitsin ihan selvästi ohutta, pirteän väristä neuletakkia. Sellaista, jonka voi kiskaista t- paidan päälle, kun keli onkin kylmempi kuin ikkunasta katsomalla voisi luulla.  Pientä takkia,  jonka voi näppärästi survoa laukkuun, jos oikein porottaa. Värinkin pitäisi aivan selkeästi olla joku iloinen, joka sopisi hyvin laajan mutta pääosin sinisen sävyisen vaatevalikoiman kanssa.

Näistä tarpeista syntyi oma versioni Criasta, olkaapa hyvät:


Tuuli tekee kuvaamisesta aina yhtä hauskaa... Mutta. Tuulessa kuulee taas lehtien kahinaa, äänen jota olen jo ehtinyt kaivata. 


Malli: Cria, Ysolda Teaguen kirjasta Little Red in the City
Lanka: Drops Alpaca, menekki omaan kokooni 260g
Puikot. 3,5mm 
Tismalleen sopivat napit Nappi- Kikasta
Fiilis: voi juku, tästä tuli aika kiva! 

Crian neulominen vaatii uskoa. Koko takki neulotaan yhtenä kappaleena, mutta aloitusta varten neulotaan kaksi pientä kaitaletta, yksi kummallekin olalle. Niistä sitten kasvaa hiljalleen etu - ja takakappale - ja hihan pyöriöt. 
Loppumatkan huristelin helmaa kohti vain kevyesti lisäillen, mutta kirjassa neuvotaan selkeästi miten tehdä esim. neuleeseen rintamuotoilut, jos rinnanympärystä on hiukan enemmän. Minä lisäsin hiukan ohjeesta poiketen sillä halusin että takin napit menvät koko matkalta kiinni.  Ja ohjeessa kokoja todellakin riittää, 17 eri kokoa alkaen ry 71 cm ja päätyen ry 152,5 cm!  Voin suositella kirjaa jokaiselle joka tuskailee istuvien neuleiden kanssa, sillä siinä on hyvät neuvot mallien muokkaukseen + kauniita neuleohjeita. 


Hihanpyöriöt pussittavat tarkoituksella! Neuloin hihat omaan makuuni sopiviksi: ohjeen lyhyt hiha korostaisi kuulantyöntäjän olkavarsiani, ja pitkä hiha taas päätyisi käytössä aina rutatuksi puoliväliin kyynärvartta. 

Olen viime aikoina ommellut aivan neulat punaisina. Uusi saumuri ( Bernina 700D) sai innostuksen palaamaan, yhdessä kivan japanilaisen kaavakirjan kanssa. Kirjan nimi on Simple modern Sewing: 8 patterns to make 25 favourite garments. (Klikkaa tabia preview, niin näet hiukan lisää malleja.)
En kuitenkaan halua laittaa ompeluksiani tänne, ja mietinkin pitäisikö perustaa vallan sisarblogi. Uutta blogia taas  sietää tuumia perusteellisesti, joten toistaiseksi pidän ompelukset odottamassa hetkeään... 

20 kommenttia:

outi kirjoitti...

No höh, minä jo ehdin innostua ompeluksistasikin! Ompelublogi olisi sikäli hyvä, että se varmaan kannustaisi ompelemaan enemmän kuin mitä ehkä muuten tekisi. Minä olen miettinyt joskus tuolla logiikalla, että siivousblogi voisi olla hyvä ja hyödyllinen juttu.:D Ja toivottavasti noille lyhyille hihoille on käyttöä vielä. Ettei se kesä nyt sitten ihan tässä vielä ole.

Ladetsu kirjoitti...

Ihana neuletakki! Ihana väri, oikein kesäinen.

Mua kiinnostaisi nähdä sun ompeluksia! Ja mulla on toi sama kirja, oon suunnitellu mitä siitä ompelisin jos olisi aikaa/jaksaisi. :D Jos joskus saan jotain aikaiseksi, meinasin laittaa ne surutta "neuleblogiini". Blogin konsepti kuitenkin muuttuu ajan myötä samalla, kun kirjoittaja muuttuu.

Hanna kirjoitti...

Ihanan värinen tämä sinun neuleesi! Itsellänikin olisi tarvetta kesäneuletakille, kun viime vuonna valmistuneeseen en ole tyytyväinen. Puuvillaiset eivät vaan olisi tuollaista käsilaukkukokoa kuten sinun alpakkaneuleesi.

Minä ainakin pidän neuleblogiani käsityöblogina ja julkaisen siellä jatkossakin ompeluksiani. Käsitöitä kaikki.

Iida kirjoitti...

Aivan superihana takki! Väri ja malli ovat mahtavia <3 Ja ompeluksia kanssa kehiin, previewin perusteella nekin on taatusti tosi hienoja :)

Tanja kirjoitti...

Tosi sievän mallinen neuletakki ja värikin on ihanan kesäinen. Sopii hyvin sinisen kanssa! :) 3/4 hiha on tosiaan joskus tarpeen.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi nätti takki! Tuollainen olisi kyllä tarpeen.

Anne kirjoitti...

Hieno takki, ja varmasti tosi käytännöllinen. Väri on myös upea!

Kaisa kirjoitti...

Kaunis neuletakki!
Olisi mukava nähdä myös ompeluksiasi, joko täällä tai uudessa blogissa.

Minna kirjoitti...

Ihana takki! Pisti taas miettimään revanssia tuon kyseisen mallin kohdalla :)

Ompeluksia vaan tänne! Tai sit oma blogi. Mua oikeestan kiinnostais sellainen kombinaatio nimenomaan sulta, sulla kun on tekniikkatietous ja viisasta sanottavaa neuleista niin paljon että olis kiva lukea samantyyppistä analyysia sekä ompelusta että vertaillen.

Tess kirjoitti...

Aivan ihana neuletakki! Tuommoiselle olis itselläki tarvetta.

Laita vain niitä ompeluksia sekaan. Voihan ne vilahella sivuosassa, kun esittelet valmistuneita neuleita, jos et halua niiden valtaavan blogiasi. Ois niin kiva nähdä.

Mie vahingossa innostuin tuosta kirjasta, vaikka pyrinkin pysymään kohtalaisen etäällä ompelujutuista. Ompelukoneet ja saumurit ei tykkää minusta...

Emma kirjoitti...

Kaunis Cria! Täsmälleen samaa mieltä Ysoldan kirjasta :)

KahviKaneli kirjoitti...

Ihana väri!

Neulisti kirjoitti...

Kyllä värillä on väliä! Aivan upea neuletakki. Aiemmin Cria ei ole houkutellut, mutta tämän värisenä voisi vaikka itsekin innostua.

Lotta kirjoitti...

Kähee nuttu!

Katjuksa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Katjuksa kirjoitti...

Ihana takki! Herkun värinenkin.

Vyyhti kirjoitti...

Oi kun kaunis! Väri on aivan hurmaavan kesäinen.

KahviKaneli kirjoitti...

Laitoin sinulle pienen kysymyksen tuonne Cladonia huivin alle huhtikuun postaukseen :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Vastaan yhteisesti keikille: ensiksi, kiitos! Väri on tosiaan tässä se pelastus, ja käytössä on osoittautunut oikeaksi valinnaksi. Tähän perustuen voinkin suositella jokaiselle pohtimaan mikä voisi olla se kiva väri ja neule jolla saisi uutta puhtia vaatekaappiin ;D

Ompeluasiat saivat kannastusta, se on ihana kuulla! Ikävä kyllä minulla on aika paljonkin asiaa ompelusta, ja pelkään että se ottaa ihan valtoihinsa koko "prosessineulojan" Harkitsen hetken vielä mikä olisi hyvän tuntuinen ratkaisu.

Kahvi kanelille vielä kiitos, että kommentoit tähän postaukseen. En ole jokaiseen postaukseen muistanut laittaa sitä " lähetä kommenti s- postiin" toimintoa, ja tärkeä asia voi siis jäädä piiloon, sillä en käy tarkistelemassa kommenttejani.

ArualMaria kirjoitti...

Voi, miten kauniin värinen takki! Tuo on juuri sellainen kevyt lämmike, mikä on vaihtelevassa säässä tarpeen. <3