keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Pitsisukat


Malli: Mock cables and lace socks, Ann Budd
Kirjassa Sock knitting masterclass
Lanka: Cascade Heritage
Puikot 2,5 ja 2mm puikotOho, tässä kuvassa sukka vähän vetää… Tätä mallia suositeltiin paksupohkeisille, sillä malli todella on joustava. Kauniit sukat näistä tuli, vaikka aika lailla eri tavoin neuloin kuin mihin olen tottunut. Ylhäältä alas, puikkokokooa vaihtamalla ja tihetyttä kiristäen nilkkaa kohti.

Langan sain lahjaksi hauskoissa neulojien pikkujouluissa, Heritage on mainio lanka joka pääsee oikeuksiinsa kierretyissä silmukoissa. Näin jälkikäteen ajatellen olisi kannattanut neuloa sukan suuhun sitä elastista lankaa mukaan, sillä tämä malli on todella joustava. 


Sukan kärjet neulottiin kuten tiimalasikantapää, vain pohjan silmukoilla. Jalan päälle jäävä sauma taas pääteltiin kauniiksi "palmikoksi" . Minulle uusi tapa josta jää sievän koristeellinen sauma, sopii hyvin näihin sukkiin. Ohje oli amerikkalaiseen tapaan perusteellinen. 

Olen neulonut jo muutamat sukat tästä Sock knitting masterclass - kirjasta. Voin suositella jokaiselle, joka haluaa kokeilla erilaisia sukkateknikoita kivoja sukkia neuloen. Mallit on jaettu ylhäältä alas ja kärkestä varteen neulottuihin. Kirjan mukana on DVD, jossa näytetään useita tekniikoita. ( Minä en ole sitä katsonut, vaan pähkäilen ihan kirjoitetun tekstin pohjalta.) Jokaisesta sukasta on lisäksi  lankatietoutta: minkäaisella langalla saadaan samankaltainen tulos. Ihan loistava juttu, sillä useimmiten sitä kuitenkin vaihtaa sukkalangan toiseen. 

Olen tosi tyytväinen että sain nuelottua hyllystä löytyvällä ohjeella ja varastolangoista. Ja tulos on vielä  kiva - mitä muutakaan varten lankavarasto ja neulekirjat ovat olemassa? Täytyy jatkaa penkomista, sillä kuka tietää vielä mitä yhdistelmiä keksin. Aina ei tarvitse ostaa, vaan vain löytää.

3 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Kauniit sukat! Ja jännä yksityiskohta tuo kärjen päättely, tiimalasikärkiä olen nähnyt ennenkin muuten tuollaista palmikointia :)

Neulisti kirjoitti...

Nättiä jälkeä. Eri jännä tuo palmikoitu sauma.

Pitko kirjoitti...

Kovin ovat kauniit. :) Ihana smaragdinvihreä väri, tai siltä ainakin kuvassa vaikuttaa.