torstai 30. lokakuuta 2014

Irvihammas hymysuu


Malli: Nokken, Merete Toft.
Koko 4-6v, lanka Sandnes Sisu, sinistä 30g, valkoista noin 20g


Jossakin törmäsin näiden lapasten malliin. Olikohan Pinterest vaiko Raveryn friend activity. Kummipojan synttärilapasten suunnitelmat muuttuivat sillä sekunnilla. 

Nokken on malli norjalaisesta lapaskirjasta. E- kirjassa on liki 60 sivua ja 7 mallia, ja sen voi vain ladata tiedostona koneelle. Oikeastaan malleja on enemmänkin, sillä lasten ja aikuisten lapasissa on eri variaatioita myös mallikuvioissa. Norjaksi neulominen on ruotsin pohjalta varsin helppoa, ja onpa kirjasta tulossa vielä englanninkielinenkin versio. 

Sikäli kun ymmärsin, kirjan nimi on "Lapasia Seikkailumetstästä"  - tai Satumetstästä. Osa malleista on inspiroitunut kansantarinoista. Tämä Nokken on hymyilevä - tai irvistelevä metsän hahmo. Minusta se hymyilee varsin leveästi! 

Neulominen on helppoa, mutta kaaviota kannattaa käytää, jotta saa nuo tiplat järkevästi. Peukalossa on pieni kiila, ja ranneosa on aika pitkä. Uskoisin että nämä pysyvät mainiosti kädessä. Tästä mallista on kokoja koko perheelle. 

Ensin ajattelin, etä aika kallis ostos yhden ohjeen vuoksi. Mutta kas, pian valmistuu toinen ohje kirjasta, ja muutama muu kutkuttelee. Ei hassumpi ostos, varsinkin kun lapaslankoja löytyy. 

2 kommenttia:

Soile kirjoitti...

Mä katoin kans tuota mallia että kivan näköiset mutta jotenkin missasin että se oli saatavilla myös e-kirjana, joten kiitos vinkistä. Meidän pojat tykkäisisvät varmasti.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Ole hyvä vain :) Nämä on aika vekkulit lapaset.