tiistai 5. helmikuuta 2008

Mieleni minun tekevi, aivoni ajattelevi


Tämä otsikko pyöri mielessäni tänään... mieli tekee, eli ajattelee. Mielitekoja sitten taas on monenlaisia, neulojallakin.
Uudessa Vogue Knitting -lehdessä oli tämä ihanuus. Linkistä näkevät halukkaat enemmän. Miten kaunis ikuisuusneule tuosta voisi tulla, jos hieman kaventaisi leveää kaulusta ja lyhentäisi hieman helmaa? Elämässä on aina niitä tilanteita, kun pitäisi pukeutua vähäsen paremmin. Kuvan neule vaikkapa valkoisen hameen / housujen kanssa olisi todella tyylikäs - ja hyvän näköinen puettuna myös kuten kuvassa.

Ainoa ongelmani on sopiva lanka. Hyvät blogini lukijat, kommenttilaatikko on avoin. Kertokaa ihmeessä minulle, jos teillä on oma suosikkilanka, jonka tiheys on noin 18s/10cm, mielellään hyvää villaa tai vastaavaa sekoitusta, ja jota riittäisi 50g kerään noin 100m? Lankaa pitäisi voida tilata nettikaupasta tai sen saatavuuden tulisi muuten olla hyvä. En pistä pahakseni, jos lanka olisi hieman laskeutuvaa, sillä tästä neuleesta ei ole jäykäksi ulkoneuleeksi. Kiitos jo etukäteen!
Jatkan edelleen ahkerasti edellisen postauksen kahden neuleen kanssa, ehkäpä nekin joskus valmistuvat.

4 kommenttia:

hekku kirjoitti...

Ihana neule! Ymmärrän hyvin miksi se pitää saada :)
Lankaongelmaan: kysyppä Sannalta (käsityöliike Fiona) apua. Oon ainakin itse todennut, että Sanna on monta kertaa osannut etsiä mulle juuri sen oikean langan. Jos ei llydy hyllystä niin sitten tilataan..

kirsi kirjoitti...

Minäkin vilkuilin tuota neuletta, sulla on siihen juuri sopivat sovelluksetkin mielessä.

Katsoppa GGH:n Maxima
http://www.ggh-garn.de/produkt_en.php?Gruppe=2&ID=25

Itse olen neulonut siitä neuletakin (vilauteltu blogissani) ja Fetching- kämmekkäät. Kestävyyskokemukset takista valitettavasti puuttuvat, Fetchingit eivät ekassa konepesussa (villapesu)menneet miksikään.

Langan hankin:
http://www.rikes-wollmaus.de/oxid.php/sid/6d180d82412e096e649dea2d12e19c55/cl/details/cnid/73c44a15b52ea9479.28495084/anid/b6640d1a6368e78c4.95972928/pgNr/2/Maxima/

Tui kirjoitti...

Garnstudion karisma on kiva lanka, ohjetiheys on himpun verran enemmän kuin tavoitteesi mutta luulisin että voisi kuitenkin osua kohdalleen. Toinen hyvä peruslanka josta tykkään on, Gjestalin Janne.

Kumpaakin saa ainakin Tapion kaupasta.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiitoskia oikein paljon ehdotuksista! GGHn langat ovat tosi houkuttelevia, niihin olen tutustunut aiemminkin. Kiitos Kirsi linkeistä!
Karisma on minulle tuttu vain nimenä, joten siihen täytyy tutustua lähemmin. Sanna osaa varmasti auttaa siinäkin. ( Hassua kyllä en edes ajatellut, että täällä on erinomaisen pätevä lankakauppias. Aiemmat kokemukseni eivät ole innostaneet käyttämään paikallisia yrittäjiä, mutta täällä asia on toisin...)