maanantai 15. helmikuuta 2010

3. päivä Ravelympics 2010

Ja nyt hihoja on kaksi. Neuletahti hidastuu varmasti, sillä huoltojoukkojen puute on ilmeinen. Puhumattakaan siitä, että päivätyöt leikkaavat kummasti osan neuleaikaa... Hyvä siis, että tein pienen alkukirin, sillä seuraavaksi on luvassa resoria pyörönä 2,5mm puikoilla.
Koska aion tehdä hiukan muutoksia malliin, jatkossa on luvassa myös ankaraa tuumausta, kokeilua ja pahimmassa tapauksessa runsaasti purkamista. Neuloin hihat ohjeen mukaan täyspitkiksi. Koska en ole varma langan riittävyydestä, voin tarvittaessa purkaa hihoista hiukan pois.


Malli: Van Dyke Socks, Wendy D. Johnson
Puikot 3,5mm
Lanka: Käsinvärjätty Pirtin kehräämön kampavilla, värjääjä Arja Koistinen

Ostin langan Sukka Summitin yhteydessä olleilta käsityömessuilta. Ei ensisilmäykseltä ehkä sellainen väri, jota Prosessineulojassa on totuttu näkemään. Väri on hyvin vaikea valokuvattava, valosta riippuen väri on vihertävän rusehtava, sitten taas toisessa sinappinen. Joustavat, istuvat ja värikkäät sukat tuloksena - luulen että kirjassa on pieni virhe kaaviossa, ratkaisin sen omalla tavallani ja hyvin toimi. Rei'istä huolimatta nämä on kiva vetäistä sukkahousujen tai ohuempien sukkien päälle kenkään lämmittämään. Pari reikäriviä ei haittaa.

3 kommenttia:

Tui kirjoitti...

Kauhee tahti sulla! Ihanat sukat, väri on tosi herkku :)

Kaisa kirjoitti...

Ihanat sukat ja kaunis paitakin on tulossa!
Se on kyllä tyhmää kun päivätyöt ja muut tylsät rutiinit häiritsevät harrastuksia. :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiitoskiitos... saapa nähdä miten kauna tämä neule edistyy näin hyvin.