tiistai 23. helmikuuta 2010

Mitalia odotellessa... Ravelympics 2010Little Birds on valmis!
Malli: Ysolda Teaguen Little Birds, Twist Collective
Langat: Jamieson's Shetland Spindrift, pääväri Eesit, vihreä Leprechaun ja sininen Clyde blue. Painoa: 250g eli 10 kerää Spindriftiä
Puikot: 2,5mm ja 3mm
Fiilis: mahtava! Kaikkeni annoin, ja sain istuvan, ihanan tuntuisen ja mieltä ilahduttavan puseron!

Tässä ehkä suurin murheenkryyni: kaula-aukko. Nyt pitää heti sanoa, että neulomisessa minua viehättää järjestelmällinen toteuttaminen. Ei haittaa, vaikka malli olisi työläs, kun tiedän mitä tehdä. Osaan muokata useimpia malleja - mutta tässä vaadittiin jo minun makuuni liikaa pohdintaa.
Pelkäsin että omien sovelluksieni tuloksena on epämuotoinen kaula-aukko. Yhtäältä ajattelin, että pyöreä perus- kaula- aukko olisi liian pieni suhteessa neuleeseen. Toisaalta murehdin, mitä jos kaula-aukko on liian syvä/ leveä/ muuten vain hassu. Nyt voin sanoa, että ihan passeli siitä tuli. Ikävä kyllä joudun aina ottamaan sopivan puseron tuohon alle, mutta hiukan laajempi kaula-aukko tasapainottaa tämän puseron mittasuhteita mukavasti.


Tässä vielä action-kuvia. Kun neuloo kirjoneuletta ympyränä, saa ilon leikellä neulettaan. Hurjimmat neulovat vain koko puseron pussina ylös asti, ompelevat koneella kaula-aukon muotoisen sauman ja leikkaavat suoraan palan neuletta pois - siis aivan kuten ompelussa.
Tämä kuva toivottavasti selventää mikä se steek on ja miksi se on kätevä: voi jatkaa mukavasti aina neuloen oikealla puolella, ympyrää.

Tässä vielä tekniikkakuvaa olkapäästä ja steekin reunasta: tämä karvainen Shetlanninvilla teki erittäin siistin reunan leikatessa: näkyy tuossa vasemmalla. Olan silmukat päätellään 3 puikon päättelyllä, ja steekin silmukat siinä samassa. En sitten leikannut steekkiä kapeaksi, vaan kokeilin näin, ja hyvä tuli.

Niin, tämä ei tosiaan ollut ensimmäinen kirjoneuleeni jota steekkaan - tosin ihan varmasti ensimmäinen kirjoneule, joka valmistui vain vähän yli viikossa! Lukijat, kiinnostaisiko teitä nähdä " arkistojen aarteita" ja pari aikaisemmin tekemääni kirjoneuletta?

26 kommenttia:

Inkeri kirjoitti...

Kaunis pusero. Harmoninen väritys.

Jaana kirjoitti...

Tosi ihana!

Altocumulus kirjoitti...

Kaunis! Ja ilman muuta aarteet kiinnostaa! :)

Iina Kraak kirjoitti...

Aivan ihana! Ja uskomaton suoritus. Miten sä sen näin nopsaan teit?

Heleena kirjoitti...

Todella kaunis pusero! Hurmaavat nuo "kottaraiset". Steekkaaminen kyllä hirvittää, edelleen.
Kyllä!! Arkiston aarteet kiinnostaa;D

hiisa kirjoitti...

Vau! Aivan mahtava!

vilppumaan erika kirjoitti...

Ehdottomasti arkistot auki! :)

Aivan mielettömän hienosti suoriuduttu, onnea!

Soile kirjoitti...

Kyllä se on nyt Maamme-laulun paikka! Kaunis paita ja kaula-aukko on just eikä melkein

Nasti kirjoitti...

Porilaisten marssi! Onnittelut, upea tuli. Ja arkistot levälleen!

Kaisa kirjoitti...

Upea neule ja mykistävä neulomissuoritus!

O kirjoitti...

Arkistot esiin vaan, kyllä kiinnostaa! Onnea, hurjan nopeaan teit työn valmiiksi! En kyllä koskaan pystyisi neulomaan KIRJOneuletta noin nopsasti, jotain muuta ehkä. Pusero on tosi kaunis ja kaula-aukko erittäin onnistunut!
Outi

outi kirjoitti...

Mieletön vauhti! Kyllä tuolla kyydillä ja tuollaisella lopputuloksella pitäisi mitalisijojen häämöttää. Alkoihan niitä Suomellekkin sitten ropista; niitä mitaleja. :) Upea se on. Pelottaa se steek vieläkin. Hyvä että uskalsin katsoa nuo kuvat. Jos sulla on siellä arkistojen aarteissa jotain vähemmän pelottavaa, niin anna tulla vaan!

Iida kirjoitti...

Aivan upea pusero!

Essi kirjoitti...

Pääntiestä tuli tosi nätti. Mulla menee yleensä hermot kirjoneuleen kans, joten ihailen kyllä suuresti niitä, jotka sen hallitsee...ja vielä noin nopeasti. :) Arkistojen aarteet kiinnostaa kovasti.

-sanna- kirjoitti...

Hieno paita ja kaula-aukko on ihan loistava.

satumh kirjoitti...

upea ja hurjan nopsaan tehty! olet kyllä mitalisi ansainnut! :)

A-K kirjoitti...

Aivan mahtava pusero! Kivat muokkaukset alkuperäisestä mallista. Tuollaisen voisi tehdä itsekin, jos osaisi muokkailla noin taitavasti.

Elli ja Aura kirjoitti...

Aivan älytön suoriutumisvauhti! Ja kaunis neule ja kaula-aukkokin onnistui mainiosti :)
Elli

Minna kirjoitti...

Älytön vauhti ja noin pienillä puikoilla! Neuleesta tuli myös tosi nätti, muokkaukset ovat minunkin makuuni ja tuo kaula-aukko ihan napakymppi. Sulla on kyllä silmää!

Tui kirjoitti...

Tästä tuli aivan mielettömän upea ja tajuton tahti sulla on ollut! Ja minä ainakin haluan nähdä arkistojen aarteita. :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiitokset jokaiselle!
"Älyttömän vauhdin" salaisuus taitaa olla monen tekijän summa:1) Helppo, tarkkarajainen mallineule, ei tarvitse tarkistella ja tihrustaa mallia 2) neuloin jokaisen mahdollisen hetken - lyhyenkin 3) yllytyshulluus. Pelkäsin tosisani että siitä ei tule valmista, ellen puske kunnolla päälle. 4) oman, epävirallisen kirjoneuletekniikkani ansioista ei tarvitse hirveästi sählätä enää kahden langan kanssa.

Muotoiluihin sain uskonvahvistusta Ravelrystä, muuten menin aika lailla tsäkällä.Elizabeth Zimmermanin EPS - systeemillä voisi muokata tätäkin vähän tieteellisemmällä metodilla puseron.

Ja kyllä, täytyy kaivella niitä vanhoja rakkaita kirjoneuleita esiin, ne eivät valmistuneet ihan näin nopeasti. Vaan silmukka kerrallaan nekin tehtiin!

Suurkiitos - on ihanaa, kun voi jakaa tämän kovasti työllistäneen projektin muiden neulojien kanssa :D

Sipi kirjoitti...

Kultamitalin arvoinen suoritus! Upea kaunis neule!

Ja tottakai vanhemmatkin kirjoneuleet esille, sulta löytyy niin hienoja..se mustavalkoinen on mielessäni edelleen, josko sen joskus saisi kans toteutettua :)

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Siitä tuli kaunis. Onnittelut!

Satu kirjoitti...

Kauniit värit. Olen aina ihaillut tuota neuletta, mutta en ole lähtenyt toteuttamaan, kun takkimallin sintamus on vähintäänkin antava. Muokkaaminen todella kannatti.

Kaisa kirjoitti...

Aivan mielettömän upea!! Minä en olisi päässyt edes lähelle maalia tuon kanssa. :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiitos teille ystäväiseni! Lopulta kannatti muokata ja ihan passeli siitä tuli. Tosiaan pelkäsin että en saa päätä läpi kaula-aukosta ja toisaalta että kaula-aukko olisi lähempänä napaa kuin kaulaa :D