lauantai 13. helmikuuta 2010

1. päivä, Ravelympics 2010

Ainakin Raverlyn, Team Finland neuleolympialaiset- blogin ja Yarn Harlotin blogin kautta järjestetään neulojien omat talviolympialaiset samaan aikaan Vancouverin kisojen kanssa. Minä osallitun Ravelryn Team Finland - joukkueeseen, lajeina Stash Dancing= neulo yli vuoden ajan varastossa olleista langoista ja Nordic colorwork= kirjoneuleet. Tavoitteen saa jokainen asettaa lajeissa itse: neulojien pitäisi haasta itsensä aivan kuin olympiaurheilijat.

En harkinnut kovin pitkään lajiani neuleolympialaisiin. Kaksikin mahdollista mallia olisi ollut kiva neuloa, mutta molempien langat ovat vasta tulossa tuolta jostain. Olen innostunut kirjoneuleista pitkästä aikaa, joten pengoin lankavarastoani ja törmäsin Little Birds - neuleen lankoihin. Shetlannin villaa, ohjeen mukaiset värit... mutta.

En halua neuloa neuleesta mallin mukaista kietaisutakkia, vaan puseron. Ja tämä neule tehdään kahdella värillä / kerros kuvioiden, 2,5mm ja 3mm puikoilla. Riittääkö laskutaitoni ja kokemukseni neulemallin muokkaamiseen? Entä riittääkö aika? Vielä eilen illalla olin epävarma. Mietin jo vetäytymistä.

Tänä aamuna klo 10 loin hihan silmukat ja aloin tikutella:
Kuvassa tubular cast-on, aika jännä tapa luoda silmukat neulotun kaitaleen molemmista reunoista. Neuloin. Ja tänä iltana klo 21.50 valmiina oli yksi ohjeen mukainen hiha! Läppäri mittakaavan vuoksi kuvassa.Nyt pitää vain varoa, että rasitusvammat tai kisaväsymys eivät yllätä. Päivitän projektin etenemisestä aina, kun siltä tuntuu ja koetan samalla kirjata muistiin muutokseni neuleeseen.

3 kommenttia:

outi kirjoitti...

Huhhuh. Kova on urheilijan vauhti. Ihan olympiatasoa!

Jaana kirjoitti...

No ei oo sua turhaan valittu olympiajoukkueeseen, tosi hurja vauhti menossa! Onnea etenemiseen, hyvältä näyttää.

Neili kirjoitti...

Hienolta näyttää. Hyvää ystävänpäivää!