torstai 20. joulukuuta 2007

Ravelry

Sain kutsun Ravelryyn jo kuukausi-pari sitten, mutta vasta viimeisen viikon ajan olen toden teolla tutustunut paikkaan. Minut löytää sieltä nimellä Mari73.
Ravalry- sanasta tulee mieleen sana unravel= keriä auki, ratkaista. Kukaties siitä tulee joku päivä sana sanakirjaan englanniksi, vähän niinkuin Googlesta on tullut verbi jopa suomen kieleen...
Ravelry on tavattoman moninainen yhteisö - siellä voit tehdä vaikka mitä hauskaa. Minä olen varovasti rakentenut omaa muistikirjaani, jonne voi tallentaa mm. varastossa olevat langat, puikot, kirjat jne. Jo nyt on tullut esiin yksi selkeä ongelma. Nimittäin Ravelryssä on upea tietokanta neulemalleista. Kuvittele näkeväsi jotain tiettyä suosittua mallia useassa blogissa? Nyt Raverly indeksoi kaikki samaa neuletta tekevät ja aloittaneet. Näet sivutolkulla kuvia valmiista tai vaiheessa olevista töistä lankavalintoineen, ja voit halutessai viestiä kyseisten ihmisen kanssa... Niin mikäkö ongelma? No sitä saattaa itsekin innostua a) listaamaan to-do jonoon neuleita, joita haluaa tehdä, sekä b) tilaamaan lankaa sanottuihin neuleisiin, vaikka puikoilla olisi jo tavattoman kiinnostava ja innostava neule. Tilannetta vaikeuttaa sekin, että pian, pian tulevat kauppojen hyllyille kevään uutuusvärit ja -langat sekä neulemallit.

Yritän hillitä tilannetta, mutta haluan esitellä täälläkin muutaman jonossa olevan neulemallin:
- Oblique, joka olisi ihana jossain kauniissa värissä puettuna juuri kuten kuvassa näkyy, yhdistettynä farkkuhin ja t-paitaan...
- Twist- neuletakkimielellään jostain luonnovalkoisesta langasta, jotta se olisi pitkäikäinen,
- Weekend pullover,tämä muistuttaa minua gansey-neuleista, voisi olla kiva vaikka valkoisena?
-Henley perfected Tämän haluaisin miellään oikein kuuman pinkkinä tai sitten siinä kadonneessa woolin farkunsinisessä värissä.

Ei ole helppoa neulojan elämä, kun olisi niin plajon kaikkea kivaa tehtävänä. Colette onneksi edistyy huimaa vauhtia, siitä toivottavasti vielä päivitys ennen joulun viettoon lähtemistä.

3 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Mä tässä yritin saada selville, että käykö prosessineuloja Seinäjoen neuletapaamisissa?

Nasti kirjoitti...

Aika namuja nuo sun haaveiluneuleet! Minäkin sain kutsun ravelryyn jo reilu viikko sitten mutta jostain syystä viestin linkki ei toimi. Niin hinku minulla sinne ei sitten vissiin ole kun en ole selvitellyt ongelman syytä.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Solveig: Yritys on ollut kova, muta syksyllä jäi vain haaveeksi töisen vuoksi. Yritän ensi keväällä, jos vaikka pääsisin tapaamaan tikkuajia :)

nasti: :D Kannattaa varoa sitä Ravelrlyä, voi käydä hassusti. Mutta kyllä siellä on ihan hyödyllistäkin paljon, ja koko ajan kehitetään lisää.