keskiviikko 2. tammikuuta 2008

Colette on valmis!


Colette final2
Originally uploaded by mariknits
Toissapäivänä kastelin koko tekeleen ja pingotin sen mittoihinsa kuivumaan. Kirjoneule "rentoutui" mukavasti ja pinnasta tuli kivan sileä. Eilen illalla tein viimeistelytöitä kuin viimeistä päivää:
neuloin kaulusta ja nappilistoja- hitaasti.
Päättelin langanpäät - ripeästi.
Ompelin silmukoita jäljitellen kainalon silmukat yhteen- erittäin hitaasti ja koko ajan ohjetta seuraten. Ja manasin reippaasti, sillä Tampereelta ostamani napit olivat kadonneet. Korvaavat löytyivät onneksi omasta takaa.

It's finished! After wet-blocking and drying, I knit the collar and the plackets. Process was slow, propably slowed by my anxiety to finish already.There were surprisingly few ends to weave in, and I found 2 nice buttons from my stash. Grafting the underarm stitches is not my forte, but I'm reasomanbly happy with the result.

Olen todella iloinen ja helpottunut, nyt kun pusero on valmis. Siinä oli sopivasti uutta ja toisaalta tarpeeksi paljon vanhaa, joten tätä oli joka tapauksessa hauska neuloa. Valmis pusero ei ole niin lämmin kuin olettaisi kaksinkertaisesta Floricasta neulottuna. Uskon, että Colettea tullaan pitämään vielä pitkään!
I'm really happy with the finished sweater. just a nice balance of old and something new for me to learn, enough to keep me entertained while knitting! This is not very hot to wear, but should be just right for Finnish winters. I think I will be wearing this every winter for many years to come!

Jostain syystä edelliseen postaukseeni lisäämäni kommentti on hävinnyt, joten Liisi Pupunen, en ole Blogilistalla tavattavissa. Nasti, odotan malttamattomana, että näemme sinun versiosi Colettesta valmiina :D

6 kommenttia:

Nasti kirjoitti...

Hitsi, ehdit ensin! Hieno on kyllä sinunkin versiosi. Upean graafisennäköinen. Käypä kurkkaamassa minun kollipaitaa...

Villasukka kirjoitti...

Tosi tyylikäs ja istuu hyvin!

kirsi kirjoitti...

Kiirehdin tänne Nastin linkityksestä katsomaan. Kehuin juuri kuinka Nastin versio toimii hillityllä yhdistelmällä.

Sulla on voimakas yhdistelmä mutta toimiihan se noinkin varsin "Chanel", hieno!

Ehkä se onkin vain puna/musta joka mua tökkii?

Jenny kirjoitti...

Todella hieno!

Satu kirjoitti...

Tämä on hieno. Tule näyttämään pusero (ja kasvosi) Sjoen neuletapaamiseen, joohan!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiitoksia kommenteistanne! :)
Pusero istuu tosiaan hyvin, Knitting dailyn gallerioista löytyy muuten erinomaisia esimerkkejä miten yksi ja sama Colette istuu erikokoisilla, http://www.knittingdaily.com/knittinghelp/colette.html. Minulla on aika tummat hiukset ja vaalea iho, joten ajattelin korkean kontrastin sopivan jotenkin hyvin.

Solveig, yritän tulla SJoen tapaamisiin vaikka tammikuun aikana -ehkä jo ensi viikolla?